Over mijn blogs

Verhalen over de schoonheid van het alledaagse!

In mijn blogs staat de toilet centraal, met alles er op en eraan. Het begon ooit op een vakantie in Frankrijk waar ik stuitte op een aantal bijzondere exemplaren. Met de nodige aanmoediging van vrienden (‘Daar moet je mee door gaan’) postte ik regelmatig mijn vondsten op Facebook. Niet iedereen reageerde positief. Ik vermoed zelfs dat ik hierdoor ontvriend ben door een oud klasgenoot die me net teruggevonden had op Facebook. En ook die altijd eerlijke familie was niet echt positief (‘Jij steeds met die toiletten’). Kortom, ik twijfelde of ik deze hobby wel moest uitbouwen. Waarom deed ik het ook al weer? Waarom deze fixatie op het toilet? Wilde ik gewoon geestig zijn? Was het een terugval naar de fase van poep en pis? Nee, als het al een oerdrift is, dan die om orde te scheppen in de chaos om ons heen. In Marcel Duchamp herkende ik uiteindelijk mijn broeder. ‘Er is schoonheid te ontdekken in alles wat ons omringt’, zou hij hebben gezegd toen hij in 1917 zijn pispot instuurde voor de expositie van de Society of Independent Artists in New York. En zo is het maar net.

Lees ook mijn blogs Een moment van contemplatie en Wij van Lordstoiletblogs adviseren Lordstoiletblogs.

En waarom Lord B.
De B. staat voor de beginletter van mijn achternaam, Bontje en Lord is mijn bijnaam voor intimi. Of eigenlijk alleen voor familie. Het verhaal gaat dat de zus van mijn vader hem omdoopte tot Lord. Mijn vader was collectant in de kerk. Hij haalde met een soort visnet aan een lange stok geld op. Lang, slank in zijn zwarte slipjas vond ze hem er uitzien als een Engelse Lord. De bijnaam sloeg aan, want zelfs mijn moeder noemde mijn vader Lord.

En toen kwam ik. Vernoemd naar mijn vader werd ik Lord. En om dan toch maar weer terug te keren naar de wereld van het toilet. In mijn jeugd maakte mijn vader regelmatig het vraag-en-antwoordgrapje. “Wat krijg je als je Lord omdraait? – ‘Drol’. En als je drol omdraait? – ‘Vuile handen’.”

Ik had een leuke vader.